'Conflicten met franchisers zitten groei Papa John's in de weg'

'Conflicten met franchisers zitten groei Papa John's in de weg'

Door conflicten met franchisers lukt het de Amerikaanse pizzaketen Papa John's nauwelijks te groeien in Nederland, schrijft het FD. De krant sprak met vijftien betrokkenen en dook in interne notulen en gegevens van de Kamer van Koophandel.

Volgens het FD is een deel van de franchisers sinds de introductie in Nederland in 2016 in financiële moeilijkheden gekomen. Ze verwijten het Nederlandse hoofdkantoor hoge kosten te rekenen, terwijl er nauwelijks iets tegenover zou staan. Het conflict liep volgens de krant zo hoog op dat enkele ondernemers dreigden naar de rechter te stappen en hun winkels wilden sluiten. Door kortingen uit te delen, zou de Nederlandse directeur Jitesh Patel de boel hebben weten te sussen.

Deze week wordt in Groningen het 25ste filiaal van Papa John's geopend. Het in 2016 gestelde doel om binnen zeven jaar honderd filialen te hebben, lijkt volgens ingewijden steeds meer een utopie. Directeur Patel zegt tegen het FD dat dit nog wel steeds mogelijk is. Wel erkent hij dat hij een 'lastige' episode achter de rug heeft. "Ik zie het als een groot gezin met een paar lastige kinderen, maar we blijven iedereen steunen. Soms financieel, soms met intensieve begeleiding." Wereldwijd heeft Papa John's vijfduizend zaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!