Hudson's Bay schikt met verhuurder en ziet verlies toenemen

Hudson's Bay schikt met verhuurder en ziet verlies toenemen

Hudson’s Bay heeft een schikking getroffen met een Nederlandse verhuurder. Dat blijkt uit het kwartaalbericht van de Canadese warenhuisketen. Wie de verhuurder is, zegt het bericht niet. 

De warenhuisketen stelt dat het moet blijven voldoen aan zijn huurverplichtingen, maar met één verhuurder is een schikking getroffen en is de huurgarantie van tafel. Volgens de kwartaalupdate behaalt Hudson's Bay een voordeel van 36 miljoen Canadese dollar door de schikking.

Hudson’s Bay zag afgelopen kwartaal zijn omzet met 1,7 procent teruglopen naar 1,8 miljard Canadese dollar (1,2 miljard euro) ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Het aangepaste ebitda is afgenomen met veertig miljoen naar 84 miljoen. De oorzaak zou liggen in de teruglopende winst in Noord-Amerika en de verkoop van hun deel in de Europese joint venture. 

Eind september kondigde Hudson's Bay aan zich terug te trekken uit Nederland en zijn winkels te sluiten. Het bedrijf kwam twee jaar geleden naar Nederland, maar had het vanaf de start lastig. Twee weken geleden vroeg de warenhuisketen uitstel van betaling aan. De winkels zitten voornamelijk in voormalige V&D-panden.

Reacties

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Geplaatst door Machiel R op 11 december 2019 om 09:57

welk pand het zal betreffen? zou R’dam wel ‘s kunnen zijn, want dat is door de verhuurder recent doorverkocht aan het moederbedrijf van Galeria Karstadt Kaufhof....

Geplaatst door Ton Bos op 11 december 2019 om 10:24

Zou het moederbedrijf van Galeria Karstadt Kaufhof (dat is Signa Holding AG) hier dan in Rotterdam een Galeria-warenhuis van maken??? Zouden ze dan ook de overige panden van Hudson's Bay gaan overnemen??? Bijvoorbeeld in Enschede, Den Haag en Utrecht, om maar eens wat te noemen. Zij wilden eerst de Hudson's Bay-warenhuizen niet overnemen. Waarschijnlijk, omdat het bedrijf Hudson's Bay té veel verliezen heeft en zij die er niet bij wilden hebben. Als Hudson's Bay opgeheven wordt, krijgt Signa Holding dan wél de panden van Hudson's Bay, maar waarschijnlijk niet de verliezen. Slimme zet van Signa Holding! Of heb ik het mis? Vóór dat bekend werd, dat Hudson's Bay naar NL zou komen, was er eerst sprake van dat er warenhuizen van Galeria Inno zouden komen. Gezien de grootte van de Hudson's Bay-panden zou je dan een warenhuis van Galeria kunnen verwachten in het pand van Rotterdam. Aks het een warenhuis wordt, ben ik wel benieuwd welke. Want een Galeria Inno lijkt mij té dicht op het niveau van de Bijenkorf te zitten. En een Galeria Karstadt Kaufhof (Karstadt of Galeria Kaufhof) lijkt mij té Duits, alleen al qua naam. Want deze beide ketens (of eigenlijk nu één keten), heb ik gisteren nog in Dortmund bezocht en mij toevallig in Dortmund ook afgevraagd, of dat iets zou zijn voor de panden van Hudson's Bay in NL. Wellicht dat er dan ruimte is voor een speciale Galeria-warenhuisformule voor NL, afgestemd op de Nederlandse markt. De tijd zal het leren.

Geplaatst door Jeroen F. op 11 december 2019 om 18:49

Naam wordt, ook in Dld, natuurlijk Galeria en dat klinkt niet echt Duits vind ik. Signa is druk bezig: aankoop reisbureau’s Cook en Sportcheck van Otto. Mij lijkt het logisch dat Galeria ook naar de grote steden in NL komt. Als ze goed onderhandelen met Hudson’s en de verhuurders lijkt het bedje gespreid voor een weinig kostbare marktentree van de zo gewenste ‘betere V&D’. Hoop dat ze starten met het zeker stellen van
de sterke punten van V&D ( La Place, Le Marche etc)

Geplaatst door Ton Bos op 11 december 2019 om 21:22

Galeria klinkt inderdaad niet echt Duits, maar Galeria Kaufhof Karstadt m.i. wel. Had mij echter onvoldoende gerealiseerd, dat deze naam "Galeria Kaufhof Karstadt" niet de naam is, die Signa voor deze warenhuizen op de lange termijn wil hebben ;-). Deze naam is waarschijnlijk gewoon gekozen als tussenoplossing, om ondertussen tijd te creëren voor de (echte) samenvoeging van Karstadt en Galeria Kaufhof. Hopelijk dat Signa de pandeigenaren van de Hudson's Bay-warenhuizen weet te overtuigen van het Galeria-concept en dat de pandeigenaren een tweede warenhuisavontuur voor hun panden wel zien zitten. Ik denk dat er in NL ook behoefte is aan een tweede warenhuis, naast de Bijenkorf (die maar op weinig plekken in NL zit). En dan inderdaad een "betere V&D". Een warenhuis met producten van een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Stephan Fanderl, de CEO van Galeria Karstadt Kaufhof, had ook al aangewezen waar Hudson's Bay in NL de mist in is gegaan. En zei dat deze warenhuizen niet waren afgestemd op de Nederlandse markt. Wie weet... dat deze beste man het dan beter doet. Een warenhuisbedrijf in NL weet op te zetten, waar de Nederlander warm voor loopt. En de valkuilen weet te vermijden, waar Hudson's Bay in NL is ingetrapt.

Geplaatst door Jeroen F. op 12 december 2019 om 09:29

Laatste nieuws

RetailTrends