Hudson’s Bay heeft een schikking getroffen met een Nederlandse verhuurder. Dat blijkt uit het kwartaalbericht van de Canadese warenhuisketen. Wie de verhuurder is, zegt het bericht niet. 

De warenhuisketen stelt dat het moet blijven voldoen aan zijn huurverplichtingen, maar met één verhuurder is een schikking getroffen en is de huurgarantie van tafel. Volgens de kwartaalupdate behaalt Hudson's Bay een voordeel van 36 miljoen Canadese dollar door de schikking.

Hudson’s Bay zag afgelopen kwartaal zijn omzet met 1,7 procent teruglopen naar 1,8 miljard Canadese dollar (1,2 miljard euro) ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Het aangepaste ebitda is afgenomen met veertig miljoen naar 84 miljoen. De oorzaak zou liggen in de teruglopende winst in Noord-Amerika en de verkoop van hun deel in de Europese joint venture. 

Eind september kondigde Hudson's Bay aan zich terug te trekken uit Nederland en zijn winkels te sluiten. Het bedrijf kwam twee jaar geleden naar Nederland, maar had het vanaf de start lastig. Twee weken geleden vroeg de warenhuisketen uitstel van betaling aan. De winkels zitten voornamelijk in voormalige V&D-panden.