Vandaag duidelijkheid over toekomst Blokker in België

Vandaag duidelijkheid over toekomst Blokker in België

UPDATE: Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg

Er wordt vandaag waarschijnlijk meer duidelijk over de toekomst van Blokker in België. Van 10.30 tot 13.00 uur is er een speciale ondernemingsraad die door de directie wordt georganiseerd.

Blokker presteert in België al jaren niet goed. Eigenaar Michiel Witteveen zei in het novembernummer van RetailTrends dat de Belgen dat najaar moesten 'bewijzen dat ze het kunnen'. Hij zei toen niet te denken aan een vertrek uit België. "We zetten nog steeds alles op alles voor succes."

Volgens Marc Jacobs van de vakbond ACV Puls heeft Blokker alle ongeveer 130 filialen in België doorgelicht. De resultaten van die audit zullen tijdens de bijeenkomst worden gepresenteerd, waarna Blokker zal vertellen wat de vervolgstappen zijn. Jacobs heeft de indruk dat Blokker het wat beter doet dan een jaar geleden, maar het houdt volgens hem nog niet over.

"We houden met diverse scenario's rekening", zegt Jacobs. "Het is een beetje koffiedik kijken." Een vertrek uit België zou hem verbazen. Hij wijst erop dat de directie heeft gezegd dat Blokker blijft. "We hopen dat het zal meevallen."

Reacties 1


Theo Terdu 18 feb, 15:01

Als Blokker de Belgische tak wil afstoten (wat ik op termijn zeker niet uitsluit) doen de Belgische franchisenemers er goed aan de gelederen te sluiten, de naam over te nemen en een eigen strakke koers te varen, om vervolgens niet afhankelijk te zijn van het hoofdkantoor. Dat is de beste en wellicht zelfs enige manier om geld te gaan verdienen. De Keurslagers zijn hier een sprekend voorbeeld van.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!