UPDATE: Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg

Er wordt vandaag waarschijnlijk meer duidelijk over de toekomst van Blokker in België. Van 10.30 tot 13.00 uur is er een speciale ondernemingsraad die door de directie wordt georganiseerd.

Blokker presteert in België al jaren niet goed. Eigenaar Michiel Witteveen zei in het novembernummer van RetailTrends dat de Belgen dat najaar moesten 'bewijzen dat ze het kunnen'. Hij zei toen niet te denken aan een vertrek uit België. "We zetten nog steeds alles op alles voor succes."

Volgens Marc Jacobs van de vakbond ACV Puls heeft Blokker alle ongeveer 130 filialen in België doorgelicht. De resultaten van die audit zullen tijdens de bijeenkomst worden gepresenteerd, waarna Blokker zal vertellen wat de vervolgstappen zijn. Jacobs heeft de indruk dat Blokker het wat beter doet dan een jaar geleden, maar het houdt volgens hem nog niet over.

"We houden met diverse scenario's rekening", zegt Jacobs. "Het is een beetje koffiedik kijken." Een vertrek uit België zou hem verbazen. Hij wijst erop dat de directie heeft gezegd dat Blokker blijft. "We hopen dat het zal meevallen."