'Coronamaatregelen dreigend voor financiële situatie HEMA'

'Coronamaatregelen dreigend voor financiële situatie HEMA'

Kredietbeoordelaar Moody’s is door de gevolgen van het coronavirus negatief gestemd over de financiële situatie van HEMA. Moody's twijfelt aan het vermogen van de Nederlandse warenhuisketen om zijn schulden af te lossen en vindt de situatie risicovol, aangezien HEMA financieel al tamelijk zwak is.

Moody’s was al eerder negatief over de kredietwaardigheid van HEMA. Begin dit jaar stelde HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn het terugbetalen van een lening van veertig miljoen euro aan moederbedrijf AMEH XXVI uit. De kredietbeoordelaar is nu weer bang dat het warenhuis zijn schulden niet verder kan afbetalen als de situatie rondom het virus verslechtert of lange tijd onveranderd blijft. Daarnaast spelen de productieproblemen in China, waar het warenhuis een groot deel van zijn producten vandaan haalt, een rol.

Vorige week liet HEMA nog weten dat zijn winkels zo lang mogelijk openblijven. Wel zei de warenhuis keten daarbij de komende tijd eventueel openingstijden van zijn winkels aan te passen en/of tot sluiting over te gaan. Daarnaast bleek eerder deze maand uit een brief van ceo Tjeerd Jegen dat HEMA de betaaltermijn voor zijn leveranciers heeft opgerekt in verband met de coronacrisis. 
 

Reacties

Sluiten maar die hut , was hiervoor ook al kansloos

Geplaatst door Weer Kritisch op 30 maart 2020 om 18:45

Werk al 41 jaar bij de hema. Wie kent het niet. We gaan echt door...zolang als het verantwoord is... En bijna iedereen kan zijn rekeningen nu niet betalen... Dus...... Komt allemaal goed. We gaan ervoor.. Geen belang bij negatieve reacties...

Geplaatst door Lineke Buurma op 30 maart 2020 om 19:10

Ondernemers beginnen al te schreeuwen voordat ze geslagen worden. De regering heeft in verband met de gevolgen van deze Coronavirus pandemie vergaande maatregelingen getroffen, zoals een forse tegemoetkoming in de personele kosten, extra subsidies, en financieringsregelingen en uitstel van belastingen. Daarbovenop komen nog de faciliteiten die door de banken worden verleend. Verder hebben ondernemers ook nog het ondernemersrisico.

Geplaatst door Salute Onbekend op 30 maart 2020 om 19:41

Snap niet dat de Hema oudere werknemers(sters) en die welke kwetsbaar zijn, geen buiten gewoon verlof geven!!

Geplaatst door P Geerts op 30 maart 2020 om 23:49

Beste P Geerts, ik snap niet waarom je zoiets op internet zet zonder er blijkbaar weet van te hebben. HEMA stelt mensen in die doelgroepen namelijk wel in de gelegenheid bijzonder verlof op te nemen.

Geplaatst door kees Jansen op 31 maart 2020 om 09:08

Hoop dat hema deze moeilijke tijd door komt

Geplaatst door Henk Glimlach op 31 maart 2020 om 11:12

Laatste nieuws

RetailTrends