'Amazon geïnteresseerd in winkels JC Penney'

'Amazon geïnteresseerd in winkels JC Penney'

Amazon is in gesprek met JC Penney om alle of een gedeelte van de 846 winkels van de Amerikaanse warenhuisketen over te nemen. Dat meldt Women's Wear Daily (WWD). 

JC Penney vroeg begin deze week uitstel van betaling aan. Het Amerikaanse concern is door de coronacrisis verder in de problemen gekomen en is daarom de zogeheten Chapter 11-procedure gestart. 

Amazon zou interesse hebben in de panden van het warenhuis, om zijn fysieke retailtak op grote schaal uit te kunnen breiden. Bronnen van WWD laten weten dat de winkels van JC Penney omgetoverd worden tot 'een nieuw retailmodel, gedreven door technologie'. Een gedeelte zal bovendien verbouwd worden tot distributiecentra.

Maandag liet JC Penney weten uitstel van betaling aan te hebben gevraagd. Tegen het einde van het fiscale jaar 2021 wil het bedrijf zijn winkelbestand reduceren van 846 naar 604. De Amerikaanse warenhuisketen is al 118 jaar oud.

 

Reacties 1


Hans Groet 21 mei, 18:18

De nieuwe eigenaren zullen ongetwijfeld hebben lering getrokken uit het Hudslon's Bay debacel. Toch moet ik nog zien of het bedrijf het gaat lukken in de gegeven omstandigheden en de onzekere toekomst. Zeker gezien de onzekere vooruitzichten voor fysieke winkels.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!