Hunkemöller draait positief jaar en moet om tafel voor schuldenlast

Lingerieketen Hunkemöller draaide in 2019 een omzet van 521,9 miljoen euro, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarrekening van moederbedrijf HKM Holding.

Het boekjaar waar Hunkemöller verslag over doet, loopt tot 31 januari 2020. De retailer noteerde dat jaar een bedrijfsresultaat van 75,9 miljoen euro. Dat is vijf miljoen euro meer dan het jaar daarvoor en een stijging van 7,1 procent. Hunkemöller verklaart de groei door het openen van 45 nieuwe winkels en de omnichannelstategie. Met name in de DACH-landen wierp dat zijn vruchten af. 

Het bedrijf heeft een schuld uitstaan bij interne banken van 371 miljoen euro. Door de coronacrisis liepen die schulden verder op, mede doordat 940 winkels in negentien landen dicht moesten in maart en april. Daarom wil het management nu om de tafel met de banken om te soepelere voorwaarden omtrent de schuldenlast af te spreken. Hunkemöller laat aan De Telegraaf weten dat de gesprekken positief verlopen. 

De coronacrisis zorgde ervoor dat Hunkemöller in een huurconflict raakte met een aantal huurbazen. De lingerieketen weigerde huur te betalen omdat de winkels in maart en april dicht waren. Onlangs heeft het bedrijf echter laten weten de achterstallige huur alsnog over te maken.

Reacties 1


Machiel R 10 sep, 11:44

Mooie cijfers. Moet zeker goed komen met die schuld.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!