Rechter: Vomar moet 'wachttijd' personeel uitbetalen

Rechter: Vomar moet 'wachttijd' personeel uitbetalen

Vomar moet de ‘wachttijd’ van zijn werknemers na sluitingstijd uitbetalen. Dat heeft de kantonrechter in Alkmaar bepaald, schrijft De Telegraaf. Het personeel van de supermarktketen mag na sluitingstijd alleen gezamenlijk het pand verlaten, waardoor werknemers soms wel een kwartier moeten wachten.

Vomar hanteert deze regel vanuit veiligheidsoverwegingen. Een werknemer van het filiaal in IJmuiden daagde de keten voor de rechter om de wachttijd uitbetaald te krijgen, waarna Vomar ‘uit coulance’ vijf gewerkte uren vergoedde. De werknemer eiste vervolgens bij de kantonrechter in Alkmaar volledige terugbetaling over de periode van 2015 tot en met 2018. 

Volgens de advocaat van Vomar is er bij het wachten geen sprake van arbeid, waardoor het personeel geen recht op vergoeding heeft. De rechter was het daar echter niet mee eens, omdat de werknemer zich gedurende die periode beschikbaar houdt voor het bedrijf. De medewerker werd daarom 305 euro aan achterstallig loon toegekend.
 

Reacties 3


Lars Bedien 8 nov, 22:29

Doet Deen ook met haar personeel.


Jorsn Iddema 8 nov, 23:06

Bij deen is er een kliksysteem in werken die wordt afgestemd per kwartier. Als je bijvoorbeeld tot 13.00 werkt en op 12.59 uitlokt word je handmatig teruggezet naar 12.45. 13.14 wordt 13.00.


Joris Drievliet 9 nov, 10:35

Het zijn toch wel echte kruideniers in de oude betekenis van het woord.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!