'Winkels beperken openingstijden door personeelstekort'

'Winkels beperken openingstijden door personeelstekort'

Door het nijpende personeelstekort sluiten winkels noodgedwongen eerder hun deuren en worden koopavonden beperkt. “De situatie is heel zorgelijk”, aldus directeur Eus Peters van Raad Nederlandse Detailhandel (RND) tegen NU.nl.

Zowel in distributiecentra als in winkels is de druk groot door het personeelstekort. Hierdoor sluiten kleinere filialen van winkelketens geregeld voor een dag de deuren om het personeel bijvoorbeeld in te zetten in de grotere winkels. “Veel winkeliers weten het allemaal te redden doordat veel deeltijders meer uren draaien en zich daarbij flexibel opstellen", aldus Peters. "Maar de situatie is heel zorgelijk, dit moet niet gekker worden."

INretail-directeur Jan Meerman deelt de zorgen van Peters. Hij zegt dat het niet ingevuld krijgen van vacatures niet het enige probleem is: ook personeelsbehoud is een opgave. “Er is enorme concurrentie tussen verschillende sectoren en iedereen vist in dezelfde vijver." Volgens hem is het nodig te investeren in innovatie en robotisering, zodat bepaalde werkzaamheden niet meer door mensen gedaan hoeven te worden.
 

Reacties 4


Herman W 16 mei, 12:36

Dat van die koopavonden heeft er ook mee te maken dat op veel plekken amper wat verkocht wordt op koopavond. Zonde van het geld om er dan duur personeel te laten staan.


J Gerritsen 16 mei, 14:58

Gewoon weer terug naar 40 uur per week open voor de winkels!
Niet meer open op zondag, 1 koopavond en de winkels laten sluiten om 6 uur!
Ook de supermarkten niet elke avond meer open maar gewoon 1 avond!
Ook met de feestdagen niet alle dagen meer open maar gewoon zoals het vroeger was!
Dan wordt werken in de retail weer leuk voor iedereen!


Leonard Van Liere 17 mei, 14:22

Winkelen (!). moet voor iedereen leuk blijven/worden ! Daar gaat het om.


Robbie de Bruin 2 jun, 14:50

Ik werk zelf in een winkel en moet zeggen dat het er niet beter op wordt: Steeds meer werk doen met steeds minder personeel. daarbij zijn we ook nog eens een pick-up en returnpoint geworden voor DHL-pakketten. Niet te doen met een krappe bezetting. En 7 dagen in de week open! Wat mij betreft: weg met de koopzondag! Makkelijker om je planning rond te krijgen en iedereen gewoon vrij: Evenzo met de feestdagen. Ik zit er niet op te wachten om met de kerstdagen te werken en op de zondagen. Ik wil dan bij mijn gezin en familie zijn. Terug naar de vroegere openingstijden en je bent van de personeelsproblemen af. Ik ben er voor.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!