Het eten in de schappen van de supermarkt is misschien niet altijd wat het lijkt. Fraudeurs infiltreren in het geheim de wereldwijde voedselmarkt, meldt het Global Food Safety Initiative. Het gaat bijvoorbeeld om vervalsingen, verdunningen en verkeerde etikettering. Dit kan niet alleen de portemonnee van de consument schaden, maar kan ook de volksgezondheid in gevaar brengen. Volgens sommige schattingen treft voedselfraude ten minste 1 procent van de wereldwijde voedingsindustrie en is volgens de Amerikaanse toezichthouder FDA goed voor zo'n 40 miljard dollar per jaar.
Het eten in de schappen van de supermarkt is misschien niet altijd wat het lijkt. Fraudeurs infiltreren in het geheim de wereldwijde voedselmarkt, meldt het Global Food Safety Initiative. Het gaat bijvoorbeeld om vervalsingen, verdunningen en verkeerde etikettering. Dit kan niet alleen de portemonnee van de consument schaden, maar kan ook de volksgezondheid in gevaar brengen. Volgens sommige schattingen treft voedselfraude ten minste 1 procent van de wereldwijde voedingsindustrie en is volgens de Amerikaanse toezichthouder FDA goed voor zo'n 40 miljard dollar per jaar.