Winkels Noppies failliet: 34 miljoen euro schuld 

Winkels Noppies failliet: 34 miljoen euro schuld 

De Nederlandse winkels van zwangerschaps- en kinderkledingmerk Noppies zijn failliet. Het bedrijf sloot afgelopen zomer al zijn winkels in zowel Nederland als België.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van moederbedrijf Nine & Co en het faillissementsverslag van dochterbedrijf Task Retail, die RTL Z als eerste inzag. 

De meest recente jaarrekening van Nine & Co laat zien dat het bedrijf in de eerste 2 coronajaren flinke verliezen leed: 3,4 miljoen euro in 2020 en 4,2 miljoen in 2021. Task Retail is volgens het faillissementsverslag het enige bedrijfsonderdeel van Nine & Co dat failliet ging. Nine & Co zet de wholesale-activiteiten en onlineverkoop van het Noppies-merk voort via de eigen webshops en onlineplatforms als Zalando. 

Eind 2021 bedroeg de totale schuld van Nine & Co bijna 34 miljoen euro. De grootste schuldeisers zijn de Belgische investeerder Vendis Capital (ruim 14 miljoen) en Rabobank (13 miljoen). De totale schuld aan Vendis liep eind 2022 op tot ruim 17 miljoen euro, blijkt uit de meest recente jaarrekening. De investeerder trok in juni zijn handen af van het merk; het heeft geen aandelen meer en ook geen vordering op het bedrijf.

Winkelsluitingen
In juli kondigde het bedrijf aan alle 12 winkels in Nederland en België te sluiten omdat het in financiële moeilijkheden verkeerde. Maatregelen als het inkrimpen van het personeelsbestand en het aanpassen van het assortiment mochten niet baten. 

Eerder verklaarde Nine & Co dat de naweeën van corona en de oorlog in Oekraïne ‘de bedrijfsvoering ernstig hebben verstoord’. Door een laag consumentenvertrouwen, verminderde koopkracht en hoge kosten zag Nine & Co een dalende vraag naar babykleding, zwangerschapskleding en babyproducten.

 

Dit artikel is geüpdatetet. In de oorspronkelijke kop stond dat Noppies failliet is. Alleen bedrijfsonderdeel Task Retail is failliet.

Reacties 3


Nils Kijkuit 5 dec, 11:02

volgens mij is alleen de winkel tak (Task Retail) failliet. Noppies zelf is nog bezig met een reddingsplan: https://www.faillissementsdossier.nl/nl/zoeken.aspx?q=noppies


Olaf Zwijnenburg 5 dec, 13:12

Hier een wat genuanceerder stuk: https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5422441/winkels-van-zwangerschapsmerk-noppies-failliet


Michel Laanen 6 dec, 15:05

Personeel tekort? Over 2 jaar is dat voorbij en hebben we personeel genoeg,door al die faillissementen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!