Next potentiële koper van The Body Shop

Next potentiële koper van The Body Shop

Het Britse warenhuis Next overweegt een overname van het failliete The Body Shop. Het bedrijf zou de bewindvoerders van de cosmeticaketen al hebben benaderd, zo meldt Sky News.

Een mogelijk obstakel is dat het merk en het intellectuele eigendom geen deel uitmaken van de te verkopen onderdelen, aldus het Britse medium. Ook zouden de bewindvoerders bij voorkeur een conventionele veiling houden om de The Body Shop te verkopen.

Next nam onlangs meerdere noodlijdende bedrijven over. De meest recente daarvan zijn modeketen Fatface en woonwebwinkel Made.com, waarvan Next de merkrechten kocht. In december 2022 kocht Next al modemerk Joules.

The Body Shop vroeg half februari faillissement aan in Engeland. Vorige week maakte het bedrijf bekend flink te gaan herstructureren in het thuisland door de helft van de winkels te sluiten en 40 procent van de banen te schrappen. Ook de Duitse tak van het bedrijf vroeg vorige week faillissement aan.

De toekomst van de cosmeticaretailer in Nederland, met zo'n 30 winkels, is nog onzeker. De Nederlandse webshop is  nog steeds offline. Wel blijven de winkels vooralsnog geopend. Of dat zo blijft is nog niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!