Zalando test met e-bikebezorging

Zalando start samen met startup citkar een test voor een alternatieve bezorgmethode. In oktober onderwerpen beide partijen de zogenoemde Loadster e-bike aan het drukke Berlijn.

De cargofiets heeft een laadvermogen van vijfhonderd liter en haalt met trapondersteuning een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Vooral in stadscentra is het steeds lastiger om te bezorgen. Diesels worden geweerd, het verkeer staat vast en er is nergens ruimte om te parkeren. Beide partijen gaan testen of de fiets een sneller alternatief is in een drukke stad als Berlijn. Een fiets heeft immers minder beperkingen in het verkeer.

“We zijn altijd op zoek naar precies dit soort innovatieve ideeën die we kunnen testen, omdat testen onderdeel is van het 'Zalando DNA'”, zegt Jan Bartels, vice president customer fulfillment & logistics bij Zalando. De webwinkel slaat twee vliegen in een klap met de Loadster, want het bedrijf kan met de elektrische fiets ook orders die ’s ochtends zijn geplaatst dezelfde avond nog leveren. Het Duitse citkar is een startup die zich richt op stedelijke mobiliteit.

Meerdere bezorgdiensten zijn op zoek naar innovatieve voertuigen om hun diensten te leveren. Lees er meer over op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!