​Kahn halveert MS Mode in België

​Kahn halveert MS Mode in België

Roland Kahn realiseert ook een doorstart voor een deel van MS Mode in België. De oorspronkelijke eigenaar wil volgens de curatoren met de helft van de winkels en zestig procent van de arbeidsplaatsen verder. Dat komt neer op 24 winkels en ongeveer 130 banen, meldt NRC.

De rechter-commissaris heeft inmiddels groen licht gegeven voor de overname. De winkels in België zijn al sinds 17 september gesloten, omdat die geen onderdeel uitmaakten van de transactie in eigen land. Eind vorige maand werden alle medewerkers ontslagen, omdat er nog geen 'concreet en aanvaardbaar' bod lag. De Belgische vakbonden waren geen voorstander van een doorstart onder Kahn, omdat ze vreesden dat MS Mode dan een toekomst met fors minder banen en winkels in België tegemoet ging.

In ons land wordt onder leiding van GA Europe eerst een uitverkoopperiode gehouden, waarna Kahns bedrijf Coolinvestments weer de leiding krijgt. Het gros van de 134 vestigingen is volgens MS Mode nog open. Er wordt nog bekeken welke vestigingen er uiteindelijk openblijven. De curator liet eerder weten te verwachten dat zo’n honderd filialen behouden blijven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends