Kassaloze technologie naar alle AH to go's

Kassaloze technologie naar alle AH to go's

De kassaloze 'tap to go'-technologie wordt vanaf de zomer uitgebreid naar alle tachtig winkels van AH to go. Het ‘hypersnelle afrekenen’ wordt voor alle gemakswinkels de nieuwe standaard, zegt general manager Jan-Willem Dockheer in het FD.

AH to go kondigde eerder al aan komende zomer kassaloze supermarkten te openen in Amsterdam. De gemaksformule van Albert Heijn hield al een succesvolle pilot op het hoofdkantoor in Zaandam, zegt Dockheer. “Klanten vinden het geweldig leuk om te doen, of ze nu haast hebben of niet.” Door de snelle transacties komen klanten volgens hem vaker en spenderen meer. Ook voorkomt AH to go met ‘tap to go’ volgens de directuer dat mensen de winkel voorbijlopen omdat het te druk is.

Bij de kassaloze AH to go-winkels kunnen klanten schapkaarten scannen met een pasje of smartphone, waarna ze met de producten de winkel uitlopen. Binnen tien minuten wordt het bedrag automatisch van hun rekening afgeschreven.

Ook Spar University introduceert deze week een kassaloze technologie. Klanten van de universiteitswinkels kunnen met ‘Skippen’ mobiel betalen via betaalapp Tikkie van ABN Amro. Later moeten meer technologische snufjes aan de winkels worden toegevoegd, zegt medeoprichter Erwin Binneveld van de formule. “Bijvoorbeeld de verkoop van alcohol en tabak sturen met een vingerafdruk of gezichtscan.”

Reacties

...en zo makkelijk ze kunnen meteen alle gegevens van je verzamelen.

Big brother is watching u. Niet alleen FB en Whatsupp

Geplaatst door Peter Jansen op 3 april 2018 om 13:42

Nou, dit is tenminste een stuk klantvriendelijker dan die domme scanners die nu worden gebruikt! Ik hoop alleen niet dat nu elk product afzonderlijk op mijn bankrekening verschijnt, want dat wordt het papiervreten bij de belastingaangifte!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 4 april 2018 om 14:38