Hudson's Bay mag fuseren met Karstadt

Hudson's Bay mag fuseren met Karstadt

De fusie tussen de Europese tak van Hudson’s Bay Company (HBC) en Signa Holding wordt naar verwachting nog deze maand afgerond. Beide warenhuisbedrijven hebben groen licht van de Duitse mededingingsautoriteit gekregen voor hun samensmelting.

De Duitse toezichthouder geeft ‘onvoorwaardelijke toestemming’ voor de joint-venture tussen Hudson’s Bay en de eigenaar van Karstadt. De warenhuisketens zeggen tijdens de afronding van de fusie gefocust te blijven op sterke prestaties tijdens de feestdagen. Het gecombineerde bedrijf is goed voor een jaaromzet van 5,4 miljard euro en daarmee het op een na grootste warenhuisconcern van Europa.

De eigenaar van onder meer de Hudson's Bay-warenhuizen in Nederland behoudt een aandeel van 49,99 procent in het fusiebedrijf. Onder HBC vallen verder onder meer de Duitse warenhuizen van Galeria Kaufhof. 

Karstadt-eigenaar Signa krijgt ook een belang van vijftig procent in de Duitse vastgoedactiva van HBC, waarvoor een aparte joint venture wordt opgericht. Ook voor die samenwerking hebben beide spelers toestemming gekregen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!