Sligro Food Group boekte vorig jaar een nettowinst van 34 miljoen euro. Dat was ruim een kwart minder dan in 2018. Volgens het groothandelsbedrijf drukten veranderingen in de organisatie het resultaat, terwijl er toch al sprake is van een 'uitdagend marktlandschap'.

Zo stak Sligro veel tijd en moeite in de integratie van de groothandelsactiviteiten van Heineken. De omzet liep daar sterk terug door de breuk met de voormalige wijnleverancier van Heineken. Ook loste Sligro zijn belofte van één bestelling, één levering en één factuur niet in. Verder nam Sligro groothandel De Kweker over, werd een nieuw onlinebestelplatform opgetuigd en moesten wijzigingen in de organisatie worden doorgevoerd na de verkoop van de Emté-supermarkten. In België drukten investeringen en opstartverliezen na de opening van een nieuwe locatie in Antwerpen op het resultaat.

De verkoop van Emté krijgt waarschijnlijk nog een staartje. Sligro moet rekening houden met een claim van tientallen miljoenen van Jumbo en Coop, die vinden dat Sligro de financiële situatie bij Emté te mooi heeft voorgespiegeld. Over twee weken beslist de rechter of er getuigen mogen worden gehoord.  

Topman Koen Slippens zegt dat komend jaar in het teken staat van enkele belangrijke thema's, waaronder meer aandacht voor klanttevredenheid en rendementsverbetering. Ook zal er worden gewerkt aan een betere interne samenwerking. "Na het transitiejaar 2019 gaan wij met energie en vertrouwen 2020 in."