Franchisers Papa John's stappen naar de rechter

Franchisers Papa John's stappen naar de rechter

Franchisenemers van pizzaketen Papa John's zijn naar de rechter gestapt. Ze zeggen dat ze door de keten misleid en bedrogen zijn. Daarom leggen ze beslag op ruim vier miljoen euro van het Nederlandse hoofdkantoor, meldt de NOS.

Negentien franchisenemers hebben zich verenigd in de Stichting Gedupeerde Franchisenemers Papa John's. Sinds de introductie in 2016 zouden ondernemers forse schulden hebben opgelopen. Sommige franchisers die hun zaak hebben moeten sluiten, zouden tienduizenden euro's in het rood staan.

De advocaat van de Nederlandse franchisegever zegt dat de onderbouwing voor de klachten ontbreekt. Hij vindt dat dit debat in de rechtszaal gevoerd moet worden en wil niet zeggen wat er precies speelt.

Vorige week stuurde het kabinet nog een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer dat franchisers meer rechten moet geven.

 

Reacties 3


Theo terdu 20 feb, 10:43

Uit mijn praktijkervaring met franchiseorganisatie weet ik dat het vaak echt mis kan gaan in de relatie franchisenemers en franchisegever. Ook weet ik dat procederen geen enkele oplossing biedt, alleen het probleem groter maakt. De harmonie herstellen en vanuit positieve inventiviteit zoeken naar consistente oplossingen is de enige remedie.


Perasoon kalsi 20 feb, 19:38

Papa john´s is een oplichter ze zijn bezig met froude


Neefje van Jitesh PATEL 20 feb, 22:12

Hi,

Deze onderneming is voornamelijk bezig met het maken van slachtoffers zolang ze maar ergens een bord kunnen hangen van Papa John's.

Na 1 jaar vallen de meeste ondernemers om en dan worden de winkels verkocht voor een prikkie. €50k minimaal zelfs dan vallen de winkels om jullie gaan mij niet vertellen dat het dan aan de ondernemers ligt omdat ze een hoge lening hebben.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!