Kwart retailers weinig enthousiast over coronasteun 

Kwart retailers weinig enthousiast over coronasteun 

Ruim een kwart van de Nederlandse retailers ervaarde tijdens de coronacrisis weinig tot geen support vanuit de overheid. Het heeft te maken met de NOW-steun. Voor veel bedrijven is het namelijk onzeker of ze de subsidie mogen gebruiken of niet. Dat blijkt uit het onderzoek 'Impact van de coronacrisis' van RetailTrends, een peiling onder 125 Nederlandse retailers. 

Van de retailers die zich weinig tot niet gesteund voelen door de overheid, haalt het merendeel zijn omzet voornamelijk uit fysieke winkels en slechts voor een klein gedeelte uit online. De e-commercespelers zagen hun omzet alleen maar toenemen en hadden daardoor minder steun nodig van de overheid. 

Dat betekent echter geen zekerheid voor de toekomst laat Jeremiah Albinus, ceo van fonQ, weten. “De verhoogde vraag naar interieurproducten in de coronacrisis helpt, maar gaat ook gepaard met uitdagingen die we hebben met partners en leveranciers. FonQ had vooral de eerste drie maanden ‘wind mee’ en daarna was het weer ‘business as usual’."

Het complete onderzoek staat in het septembernummer van RetailTrends. Nog geen member? Klik dan hier.

Reacties 1


Maarten Kaiser 20 okt, 15:30

Je prijst bijvoorbeeld je hele collectie al veel te snel te veel af om maar omzet te kunnen draaien en vervolgens wordt je daar door gestraft want je omzet was te hoog terwijl je er niks aan verdiende.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!