Appdate: Flink breidt app uit met recepten 

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Flink, Ochama en Frigo. 

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Flink, Ochama en Frigo. 

Flink

Flitsbezorger Flink heeft recepten toegevoegd aan de app. Bij de recepten staan alle nodige ingrediënten vermeldt. Klanten kunnen nu naast losse producten ook een geheel recept toevoegen aan hun winkelmand. Dit maakt het volgens de flitsbezorger nog makkelijker om eetmomenten in één keer te ‘tackelen’. In de app zijn verschillende gerechten terug te vinden onder de categorie 'Recepten'. Bij elk gerecht kunnen gebruikers een receptenkaart toevoegen waarin zij stapsgewijs het recept kunnen volgen. Elke twee weken komen er nieuwe recepten in de app te staan, altijd met minimaal één vlees, één vis en één vegetarisch gerecht.

Frigo

Een slimme koelkast voor bijvoorbeeld op kantoor, in de sportschool of een hotellobby. Dat is de Frigo, die door maaltijdenleverancier Foodmaker is ontworpen. De koelkast, gevuld met eten en drinken, is 24/7 beschikbaar en kan onbemand worden bediend. De koelkast is te gebruiken met de Frigo-app of bankpas. Na het scannen van de QR-code op het scherm kan de deur worden geopend en de keuze worden gemaakt. De slimme koelkast registreert welke producten er zijn gekozen en deze worden in rekening gebracht nadat de deur is gesloten. Ook houdt de Frigo-app op een afstand de voorraad bij. 

Ochama

JD.com opent onder de naam Ochama vanaf december vier afhaalwinkels in Nederland. Ze komen in Leiden (waar vorige week een testwinkel is geopend), Rotterdam, Diemen en Utrecht. Ochama presenteert zich als een one-stop-shop voor boodschappen, woonaccessoires, elektronica en fashion. Klanten bestellen in de webshop of via de app en kunnen de artikelen daarna ophalen of laten bezorgen. Eenmaal in de winkel scannen klanten een QR-code bij een van de computerzuilen die bij de ingang staan. Robots verzamelen de artikelen in het magazijn en rollen de bestellingen naar de klant.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen