Een basisgerecht dat iedereen weleens op tafel zet, maar dan in de supermarkt: Mama’s Maaltijden wil zich onderscheiden met ‘gewoon lekkere’ gerechten. Smaakvoller dan de standaard magnetronmaaltijd, gezonder en gevarieerder dan een vettige calzone pizza van een bezorgrestaurant. Handig: oprichters Rick Hageman en Serdar Tolenaar kunnen nieuwe producten gewoon testen in één van hun supermarkten.

 

Van ’rookies’ kun je eigenlijk bijna niet meer spreken: als eigenaren van Spar- en Plus-winkels zijn Rick Hageman en Serdar Tolenaar geen groentjes op het gebied van ondernemen. Ook compagnon Henk Brussaard (oud-eigenaar van productiebedrijf Trakteerfruit) is geen nieuw gezicht in de branche.


Tijdens het vele overwerken in de coronacrisis is Plus-ondernemer Tolenaar uit Hillegom het zat wéér een pizzadoos of zak patat voor zijn winkelmedewerkers op tafel te zetten. Hij besluit koks in de arm te nemen die in een keuken in de winkel maaltijden bereiden voor medewerkers en klanten, die door de lockdowns niet naar de horeca konden. Hageman, eigenaar van drie Spars in...