Takko Fashion in handen van obligatiehouders

Takko Fashion in handen van obligatiehouders

De Duitse discounter Takko Fashion krijgt nieuwe eigenaren. De obligatiehouders krijgen in ruil voor vermindering van de schulden een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Takko is sinds 2010 grotendeels in handen van private-equitymaatschappij Apax Partners. Tijdens de coronacrisis kwam het bedrijf, met een flinke schuldenlast, in de problemen. Steun van de Duitse overheid zat er toen niet in, omdat de omzet meer dan 750 miljoen euro bedroeg. Uiteindelijk kwam er na overleg met banken en investeerders een overbruggingskrediet van 54 miljoen euro

Door de dinsdag gepresenteerde herstructureringsovereenkomst worden de schulden met 250 miljoen teruggebracht, meldt Takko. Volgens het Handelsblatt kampte de discounter eind vorig jaar met een schuld van 561 miljoen euro.

Tjeerd Jegen, sinds bijna een jaar ceo van Takko, dankt Apax voor de steun in de afgelopen jaren en is blij met het resultaat. "Dankzij de nieuwe kapitaalstructuur en de verminderde schulden kunnen we nu investeren in de toekomst van het bedrijf." Takko heeft zo'n 2.000 winkels in 17 Europese landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!