Voormalig Starbucks-ceo stapt in Tony's Chocolonely

Voormalig Starbucks-ceo stapt in Tony's Chocolonely

Howard Schultz, voormalig topman bij Starbucks, investeert in aandelen van Tony's Chocolonely. Het zou gaan om een belang van 2 procent, zo meldt Bloomberg.

De partijen maken niet bekend hoeveel Schultz precies heeft ingelegd. Het is voor het chocolademerk de tweede financiering in een jaar tijd. Eerder haalde het van oorsprong Nederlandse bedrijf nog 20 miljoen op bij zijn investeringsmaatschappij Verlinvest.

In een verklaring laat ceo Douglas Lamont weten dat Tony's Chocolonely ‘kan profiteren van de uitgebreide ervaring die Schultz meebrengt’. Onder de vleugels van Schultz groeide Starbucks van kleine onderneming uit tot wereldspeler.

Tony’s Chocolonely draaide in 2023 een recordjaar betreffende omzet. Toch was er, ondanks dat er voor 150 miljoen euro aan producten werd verkocht, een verlies van 2,7 miljoen euro. Met de 20 miljoen euro van de aandeelhouders versterkte het bedrijf zijn balans.

Ceo Douglas Lamont sprak recent nog met RetailTrends over hoe het met Tony’s Chocolonely gaat en hoe het merk zijn missie voortzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!