WK-inhakers en Rivièra Maison in Hamburg

Een dozijn WK-inhakers en het nieuwe winkelconcept van Rivièra Maison in Hamburg kwamen voorbij op social media.

Het Nederlands elftal opende het WK voetbal afgelopen vrijdag met een grote zege op Spanje. Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen in onze vaste Facebookrubriek twaalf originele inhakers op het wereldkampioenschap voorbij. Zo bouwde Jumbo in Eerbeek een voetbalstadion van bierkratten en haakte HEMA in op de leveringsproblemen van de supermarktketen rond de populaire juichpakken van Roy Donders.

Verder opende HEMA afgelopen donderdag zijn eerste winkel in Engeland. De foto’s van de vestiging in het stationsgebouw Victoria in het centrum van Londen bevestigen de woorden van ceo Ronald van Zetten: er is gekozen voor een logische indeling. Zo vinden klanten in het pad 'study' onder meer schrijfwaren en schriften.

Op Pinterest kwam afgelopen week de eerste Gifts- & Home Store van Rivièra Maison voorbij. In deze winkel in Hamburg worden uitsluitend cadeauartikelen en woonaccessoires. Klanten hebben via tablets toegang tot het volledige assortiment van de retailer. "Doordat we ons in deze store richten op woonaccessoires en cadeauartikelen is het de Rivièra Maison-beleving in een nieuw jasje", stelt ceo Henk Teunissen.

Ook Nike opende winkels volgens een nieuw concept. Consumenten in New York, Parijs, Milaan, Shanghai en Hong Kong vinden in de NikeLabs producten waarin de geschiedenis en innovaties van de sportretailer samenkomen. Op Pinterest is een video te vinden van de totstandkoming van het concept en de het uiteindelijke resultaat. 

Verder onder meer aandacht voor het verstilde storedesign van Note et Silence in Japan, de Zweedse snoepwinkelketen Sockerbit en bijzondere store fronts.

Volg ons ook op Facebook en Pinterest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!