​Lidl niet meer 'de beste in groente en fruit'

Jan Linders is woensdag voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot supermarktketen met de beste versafdeling. Daarnaast werd Lidl in het Versrapport van GfK en Foodmagazine onttroond als de beste in groente en fruit. Dat meldt vakblad Distrifood.

Lidl werd de voorgaande vijf edities uitgeroepen tot supermarkt met de beste groente en fruit. De Duitse retailer positioneerde zich in advertenties eerder dit jaar nog als ‘de beste in groente en fruit’, maar werd daarvoor door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt omdat andere verkoopkanalen zoals groentespeciaalzaken niet worden meegenomen in het Versrapport.

Lidl moest de titel overigens vorig jaar al delen met Nettorama. Dit jaar voer die supermarktketen de ranglijst alleen aan, terwijl Lidl ook Jan Linders voor zich moet dulden. Jan Linders werd verder uitgeroepen tot de beste in de versgroep brood, terwijl Emté net als vorig jaar de supermarkt met de beste vleesafdeling is.

De uiteindelijke ranking van het Versrapport wordt bepaald door zowel waardering bij consumenten als prestaties in de markt. Jan Linders werd met een 7,63 door zijn klanten het hoogst gewaardeerd, waar Plus het beste presteert. De Limburgs supermarktketen eindigde in de gezamenlijke ranglijst bovenaan. Aldi staat ondanks de toegenomen aandacht voor vers helemaal onderaan.

Reacties 13


j.a. de keuning 25 feb, 20:01

vind liddl zeker niet de beste in groente en fruit


r de kubber 14 dec, 20:06

Lidl werd de voorgaande vijf edities uitgeroepen tot supermarkt met de beste groente en fruit.?? maar dan toch niet in goes bloemkool is altijd zacht.aardappels en uien zitten veel te veel slechte tussen


Johanna Van Riet 1 jun, 16:58

Ik begrijp al jaren niet hoe de Lidl "De beste kan zijn in groente en fruit " de keren dat ik er kom, is het wat mij betreft de slechtste in vergelijking met de 2 supermarkten in mijn omgeving (AH en Jumbo) aardbeien, veelal schimmel, bananen onverkoopbaar zo overrijp, potten verse kruiden vergeeld, enz.
Als ik dat vergelijk met eerdergenoemde supermarkten, de prachtige opstellingen en enorme keuze en kwaliteit, daar komt Lidl absoluut niet bij in de buurt.


Cornelis Flaat 5 jun, 14:35

Wij zijn gestopt met kopen versproducten Lidl. Groene bio bananen zijn na een week nog net zo groen op onze fruitschaal en oneetbaar. Mango’s ene helft rijp en de andere zijde zo hard als een knol. Sinaasappels liggen soms al beschimmeld in de vakken, aardappelen thuis weg moeten gooien , zagen er glazig uit alsof ze bevroren waren, oneetbaar! Begrijp niets van zulke keurmeesters! Betaal liever wat meer bij AH voor betere kwaliteit en uiteindelijk goedkoper omdat je niets hoeft weg te gooien.


hendrik jansen 19 jun, 20:31

Ze zullen zichzelf wel verkozen hebben
En waar ze de achtste keer weghalen is helemaal een raadsel


Sien Sien 23 jul, 11:05

Ijsberg sla, geeft af, heel raar bak niet schoon te krijgen!!!


Ruben Kuipers 27 aug, 13:06

Ik kom wekelijk bij de Lidl. Brocolli is vaak al zwart, veel frruit is overrijp. Veel schimmel onder mandarijnen en sinaasappels. Mango's zeer overrijp, beurs en klein. Verre van goed. Albert Heijn mag dan duurder zijn, maar dan heb je prachtig fruit en groente.


lieke Meijs 2 sep, 19:56

Geen groente en fruit meer van Lidl. Wat een slechte kwaliteit. Ik moet steeds zoveel weggooien!


Jos Sangers 9 sep, 12:50

De laatste tijd vaak slecht fruit bij de Lidl Woerden. Van de acht sinaasappels drie verrot, mango’s verrot, nectarines de helft rotte plekken. Ik heb enige tijd terug een mail gestuurd aan de klantenservice van de Lidl over (alweer) verrotte mango’s, wordt gewoon niet op gereageerd. Voor mij geen fruit meer van de Lidl!!


Nico Meerhof 10 sep, 11:46

Mijn bio bananen zijn 10 dagen na aanschaf nog steeds groen en hard! Te vroeg geoogst!


Liduin Mesken 2 okt, 12:08

Zeer tevreden over de groente en fruit bij Lidl Zutphen. Ruime sortering ook! En áls er al eens iets mis is, is de service heel goed, wordt meteen vergoed.


Christa Giessen 14 okt, 09:55

Ik heb tomaatjes gekocht bij de lidl, de goedkoopste maar toch na paar dagen 2 weg moeten gooien. Zonde!


Miranda Buitendijk 19 jun, 20:02

Ik begrijp er werkelijk niet van dat de Lidl keer op keer deze prijs krijgt, 3 wk geleden, kocht ik een ananas die rot was van binnen, afgelopen wk had ik 2 avocado’s wederom na opensnijden zwart en rot v binnen, gisteren blauwe druiven die na opening in t midden vd doos beschimmeld waren, broccoli lag al met gele uiteinden in de winkel…..je betaald wat minder, maar t is uiteindelijk duur als je t steeds moet weggooien als je niet weer terug na winkel weer voor nieuw. Treurig!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!