​Lidl niet meer 'de beste in groente en fruit'

Jan Linders is woensdag voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot supermarktketen met de beste versafdeling. Daarnaast werd Lidl in het Versrapport van GfK en Foodmagazine onttroond als de beste in groente en fruit. Dat meldt vakblad Distrifood.

Lidl werd de voorgaande vijf edities uitgeroepen tot supermarkt met de beste groente en fruit. De Duitse retailer positioneerde zich in advertenties eerder dit jaar nog als ‘de beste in groente en fruit’, maar werd daarvoor door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt omdat andere verkoopkanalen zoals groentespeciaalzaken niet worden meegenomen in het Versrapport.

Lidl moest de titel overigens vorig jaar al delen met Nettorama. Dit jaar voer die supermarktketen de ranglijst alleen aan, terwijl Lidl ook Jan Linders voor zich moet dulden. Jan Linders werd verder uitgeroepen tot de beste in de versgroep brood, terwijl Emté net als vorig jaar de supermarkt met de beste vleesafdeling is.

De uiteindelijke ranking van het Versrapport wordt bepaald door zowel waardering bij consumenten als prestaties in de markt. Jan Linders werd met een 7,63 door zijn klanten het hoogst gewaardeerd, waar Plus het beste presteert. De Limburgs supermarktketen eindigde in de gezamenlijke ranglijst bovenaan. Aldi staat ondanks de toegenomen aandacht voor vers helemaal onderaan.

Reacties

vind liddl zeker niet de beste in groente en fruit

Geplaatst door j.a. de keuning op 25 februari 2019 om 20:01

Lidl werd de voorgaande vijf edities uitgeroepen tot supermarkt met de beste groente en fruit.?? maar dan toch niet in goes bloemkool is altijd zacht.aardappels en uien zitten veel te veel slechte tussen

Geplaatst door r de kubber op 14 december 2019 om 20:06

Laatste nieuws

RetailTrends