​Lidl niet meer 'de beste in groente en fruit'

Jan Linders is woensdag voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot supermarktketen met de beste versafdeling. Daarnaast werd Lidl in het Versrapport van GfK en Foodmagazine onttroond als de beste in groente en fruit. Dat meldt vakblad Distrifood.

Lidl werd de voorgaande vijf edities uitgeroepen tot supermarkt met de beste groente en fruit. De Duitse retailer positioneerde zich in advertenties eerder dit jaar nog als ‘de beste in groente en fruit’, maar werd daarvoor door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt omdat andere verkoopkanalen zoals groentespeciaalzaken niet worden meegenomen in het Versrapport.

Lidl moest de titel overigens vorig jaar al delen met Nettorama. Dit jaar voer die supermarktketen de ranglijst alleen aan, terwijl Lidl ook Jan Linders voor zich moet dulden. Jan Linders werd verder uitgeroepen tot de beste in de versgroep brood, terwijl Emté net als vorig jaar de supermarkt met de beste vleesafdeling is.

De uiteindelijke ranking van het Versrapport wordt bepaald door zowel waardering bij consumenten als prestaties in de markt. Jan Linders werd met een 7,63 door zijn klanten het hoogst gewaardeerd, waar Plus het beste presteert. De Limburgs supermarktketen eindigde in de gezamenlijke ranglijst bovenaan. Aldi staat ondanks de toegenomen aandacht voor vers helemaal onderaan.

Reacties

vind liddl zeker niet de beste in groente en fruit

Geplaatst door j.a. de keuning op 25 februari 2019 om 20:01

Lidl werd de voorgaande vijf edities uitgeroepen tot supermarkt met de beste groente en fruit.?? maar dan toch niet in goes bloemkool is altijd zacht.aardappels en uien zitten veel te veel slechte tussen

Geplaatst door r de kubber op 14 december 2019 om 20:06

Ik begrijp al jaren niet hoe de Lidl "De beste kan zijn in groente en fruit " de keren dat ik er kom, is het wat mij betreft de slechtste in vergelijking met de 2 supermarkten in mijn omgeving (AH en Jumbo) aardbeien, veelal schimmel, bananen onverkoopbaar zo overrijp, potten verse kruiden vergeeld, enz.
Als ik dat vergelijk met eerdergenoemde supermarkten, de prachtige opstellingen en enorme keuze en kwaliteit, daar komt Lidl absoluut niet bij in de buurt.

Geplaatst door Johanna Van Riet op 1 juni 2020 om 16:58

Wij zijn gestopt met kopen versproducten Lidl. Groene bio bananen zijn na een week nog net zo groen op onze fruitschaal en oneetbaar. Mango’s ene helft rijp en de andere zijde zo hard als een knol. Sinaasappels liggen soms al beschimmeld in de vakken, aardappelen thuis weg moeten gooien , zagen er glazig uit alsof ze bevroren waren, oneetbaar! Begrijp niets van zulke keurmeesters! Betaal liever wat meer bij AH voor betere kwaliteit en uiteindelijk goedkoper omdat je niets hoeft weg te gooien.

Geplaatst door Cornelis Flaat op 5 juni 2020 om 14:35

Ze zullen zichzelf wel verkozen hebben
En waar ze de achtste keer weghalen is helemaal een raadsel

Geplaatst door hendrik jansen op 19 juni 2020 om 20:31

Ijsberg sla, geeft af, heel raar bak niet schoon te krijgen!!!

Geplaatst door Sien Sien op 23 juli 2020 om 11:05

Laatste nieuws

RetailTrends