​Google wil robots in distributiecentra

​Google wil robots in distributiecentra

Google werkt aan verschillende typen robots voor in distributiecentra. Dat schrijft het Amerikaanse weblog Quartz op basis van patentaanvragen die de internetreus onlangs deed.

Uit de patentaanvraag blijkt dat Google onder meer een robot ontwikkelt waarop producten kunnen worden gestapeld. De robot kan zich autonoom door een distributiecentrum manoeuvreren, maar kan ook door een mens bestuurd worden via een radiografisch signaal. De internetgigant heeft niet eerder laten doorschemeren aan een dergelijke oplossing te werken.

De patentaanvraag gaat met name om het besturingssysteem van de robots. Dit moet er onder meer voor zorgen dat er voldoende tijd is om producten op te laden, dat de robots niet overbelast raken en dat zij op een goede manier gepakt zijn. Wanneer dit niet gebeurd zal de robot automatisch stoppen met functioneren om eventuele schade te voorkomen.

De robots lijken onderdeel te zijn van Project Wing, Google’s drone-bezorgingsprogramma. Dit programma wordt momenteel getest en moet in 2017 volledig operationeel zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!