​Sun steekt 17,7 miljoen in Scotch & Soda

Scotch & Soda heeft zijn schuld bij kredietinstellingen vorige maand geherfinancierd. Daarmee is volgens het kledingmerk de juiste financieringsstructuur voor zijn groeistrategie ontstaan.

Als onderdeel van de herfinanciering heeft eigenaar Sun Capital 17,7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Verder heeft Scotch & Soda 5,7 miljoen euro aan bankleningen afgelost en is onder meer de werkkapitaalfaciliteit met twee jaar verlengd tot 2020.

Scotch & Soda had aan het eind van het vorige boekjaar, dat tot eind mei liep, een totale schuld van bijna 270 miljoen euro. Daaronder valt een lening van 156,6 miljoen bij Sun, waarover zo’n zes procent rente moet worden betaald. Het kledingmerk moet deze lening in de zomer van 2020 in één keer terugbetalen aan de investeringsmaatschappij.

Het Nederlandse label beschikt sinds afgelopen juli over een eigen verkoopteam in Duitsland, dat de rol van de voormalige agenten heeft overgenomen. Verder zijn er showrooms geopend in Düsseldorf, München en Hamburg. De showrooms en directe controle over de groothandelsactiviteiten zijn volgens Scotch & Soda een belangrijke stap in de internationale expansie van het merk.

Scotch & Soda krijgt er steeds meer eigen winkels bij. De teller staat inmiddels op 79, 21 meer dan een jaar eerder. Met de groei van het retailkanaal probeert het merk de teruglopende verkopen via zijn groothandel op te vangen. Lees meer over de transitie van Scotch & Soda op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!