‘Meerderheid mkb gebruikt illegale software’

Veel bedrijven werken met ongelicenseerde exemplaren van Windows. Zij ondervinden veel meer computerproblemen dan firma's die een legitieme Windows hebben. Dit blijkt uit een rapport dat in opdracht van Microsoft is uitgevoerd. Het onderzoek, dat is uitgevoerd door The Harrison Group Inc, richtte zich op bedrijven uit het mkb die meer dan 24 en minder dan 500 pc’s hebben staan.
Uit het onderzoek komt naar voren dat bedrijven die een ongelicenseerde kopie van Windows gebruiken 43 procent meer kans hebben op een kritieke systeemfout die langer dan 24 uur duurt. Daarnaast hadden deze bedrijven 28 procent meer kans op het verlies van klantengegevens en 73 procent meer kans op het verlies van eigen bedrijfsgegevens.

Deze conclusie trok The Harrison Group na het ondervragen van IT professionals en andere medewerkers van meer dan 1600 bedrijven binnen de Verenigde Staten, Engeland, China en Brazilië. Van alle ondervraagde bedrijven gebruikten er slechts 690 volledig gelicenseerde software, hetgeen gelijk staat aan 43,7 procent.

56,3 procent van de firma's maakt dus gebruik van ongelicenseerde software. Microsoft heeft het rapport laten schrijven ter verdediging van het Windows Genuine Advantage (WGA)-systeem dat bedoeld is om het illegaal kopiëren van Microsoft producten aan banden te leggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!