Forever 21 maandenlang geplaagd door hackers

Forever 21 maandenlang geplaagd door hackers

Door een beveiligingsprobleem was het ruim een half jaar mogelijk om creditcardgegevens te stelen bij meerdere Amerikaanse winkels van Forever 21. Of de problemen ook spelen in vestigingen buiten het thuisland, waar de modeformule met andere betalingssystemen werkt, wordt nog onderzocht.

De modeketen werd er in oktober op geattendeerd dat er kwetsbaarheden zaten in de verschillende POS-systemen in de winkels. Uit onderzoek dat Forever 21 daarop startte, bleek dat de encryptietechnologie op de systemen niet altijd aan stond tussen 3 april en 18 november. In sommige winkels ging het om slechts enkele dagen of weken, in andere om vrijwel de gehele periode. In die maanden is op sommige apparaten malware geïnstalleerd waarmee kaartgegevens, zoals nummers en namen van kaarthouders, zijn achterhaald.

Hoe groot de omvang van het lek precies is en hoeveel winkels en klanten getroffen zijn, is nog niet duidelijk. Forever 21 laat weten met zijn betalingsverwerkers en externe deskundigen te werken aan verbetering van de beveiligingstechnologie in alle filialen. Het lek heeft geen invloed op verkopen in de webshop.

Reacties 1


Rudy Bos 3 jan, 11:55

Vraagje: Is er iets bekend over een eventueel vertrek van Forever 21 uit Nederland? Kwam namelijk afgelopen maand op LinkedIn een post tegen van een manager van Forever21 die opzoek was naar een nieuwe werkgever voor zichzelf en zijn 120 collega’s.....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!