'Merendeel Magento-shops kampt met grote veiligheidslekken'

Bij ruim tachtig procent van de webshops die draaien op Magento is de basisveiligheid niet in orde. Dat concludeert hostingbedrijf Byte, dat samenwerkt met het e-commerceplatform.

De onderzoekers hielden 216.934 Magento-webshops tegen het licht. Daaruit blijkt dat het overgrote deel grote veiligheidslekken heeft. Magento is sinds april dit jaar op de hoogte van die hiaten en heeft vier zogenoemde patches beschikbaar gesteld waarmee de veiligheidslekken worden gedicht.

Het overgrote deel van de etailers heeft die echter niet of slechts deels geïmplementeerd. “En dat geldt niet alleen voor kleine shops, maar zeker ook voor grote shops met een jaaromzet boven de honderdduizend euro”, aldus medeoprichter Willem de Groot van Byte. Slechts eenvijfde heeft de lekken gedicht.

Hackers kunnen door de veiligheidslekken bijvoorbeeld het beheer van een webwinkel overnemen en betalingen omleiden. Wekelijks registreert Byte negentienduizend hack-pogingen op de Magento-servers. In ons land maken dertienduizend etailers gebruik van Magento.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends