Hunkemöller: bijna vijf miljoen aan coronasteun terugbetalen

Hunkemöller boekte vorig jaar minder omzet, maar wist de schade beperkt te houden. Daarom zet de lingerieketen 4,8 miljoen euro aan ontvangen coronasteun apart om terug te betalen aan de Nederlandse overheid.

Dat blijkt uit het jaarverslag, meldt persbureau ANP. In het gebroken boekjaar, dat 31 januari afliep, werd voor 458,8 miljoen euro aan beha's, ondergoed en nachtkleding verkocht. Dat was twaalf procent minder dan een jaar eerder.

Hunkemöller bedong huurkortingen bij verhuurders, maar vroeg daarnaast ook coronasteun aan. In totaal ontving het bedrijf 16,1 miljoen euro in de landen waar het actief is. In Nederland ging het om 6,3 miljoen in het kader van de NOW-regeling, zodat lonen konden worden doorbetaald. Omdat Hunkemöller in bepaalde periodes waarschijnlijk het omzetverlies te gering was, is 4,8 miljoen geserveerd voor terugbetaling. Het bedrag kan nog oplopen, meldt het ANP.

Belastingtruc
Hunkemöller is sinds eind 2015 in handen van het Amerikaanse fonds Carlyle. De Hoge Raad oordeelde vorige week dat de vorige eigenaar, de Franse investeringsmaatschappij PAI, het Nederlandse belastingrecht misbruikte bij de overname in 2011. Door dure leningen aan te gaan, bleef er nauwelijks belastbare winst over. PAI moet de miljoenen aan belasting die zo zijn ontweken alsnog betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!