Denk je aan een keukenzaak dan is de kans groot dat je denkt aan slimme verkopers met ‘alleen vandaag-kortingen' en schreeuwend hoge prijzen. Hopeloos ouderwets, vinden Danique Wiltink en Suzanne van der Pluijm. Met Baboon geven ze IKEA-keukenkastjes een Pinterestproof make-over.

 

Tijdens de verbouwing van haar huis was Danique Wiltink op zoek naar een nieuwe keuken. Gesterkt met een heleboel ideeën stuitte ze bij de keukenboer echter op een flinke dosis teleurstelling. “Ik zag totaal niet wat ik als ideeën had opgedaan op Pinterest: alles was zwart, wit of van hout. Toen daar ook nog een onderhandelwedstrijd met de verkoper bij kwam kijken – ‘vandaag besloten is 2.000 euro korting’ – dacht ik: dit moet toch anders kunnen?”


Tijdens haar sabbatical kwam Wiltink erachter dat het inderdaad anders kan. Ze vond een bedrijf in Denemarken dat designfronten op bestaande keukens maakt. “Ik wilde die fronten naar Nederland krijgen, maar dat bleek ingewikkeld. Toen ben ik het maar zelf gaan doen.” Van daaruit ontstond Baboon: nieuwe, op maat gemaakte...