Drukke dagen, maar geen tijd om te koken? Daar bedacht Tom van der Wagen iets op. Met The Cool Market bezorgt hij vers ingevroren maaltijden van (sterren-)restaurants in heel Nederland.

 

Als vader van 3 dochters is de dinsdag bij Tom van der Wagen ‘spitsdag’. Koken is dan lastig. In het weekend kookte hij weleens een rendang, die hij doordeweeks snel kon opwarmen. Het werd niet alleen een goede bodemlegger voor zijn maag, maar ook de grondlegger voor zijn idee van The Cool Market. Door de coronapandemie werd iedereen meer vertrouwd met eten afhalen of thuis laten bezorgen. Daardoor zijn er ook meer spelers op de markt, die bijvoorbeeld alles in een grote productiekeuken bereiden. The Cool Market pakt het anders aan door chefs van restaurants te laten koken, de maaltijden in te vriezen en te bezorgen.


Tijdens zijn oriëntatie ging Tom een lijst van 500 restaurants af, op zoek naar chefs die naast hun restaurant bijvoorbeeld een catering of speciaalzaak hebben. Dat deed hij met een reden, want een klein restaurantje in de binnenstad is er niet op gebouwd om grote aantallen maaltijden te bereiden....