De kledingkast van de toekomst bevat duurzame basics én bijzondere stukken die je met anderen deelt, als het aan de oprichters van Circle Closet ligt. “Heb je iets nodig, dan huur je het.”

 

Florentine Gillis ergerde zich aan de vervuilende fashionindustrie. Ze bouwde daarom een duurzame garderobe op. Op een gegeven moment had ze een kast vol met ‘basics’. Maar om bij een dinertje met vrienden of op een feestje leuk voor de dag te kunnen komen, zat er niets anders op dan toch maar weer iets nieuws te kopen. “En dat stond me erg tegen.”


Designerkleding huren, dat zou toch veel beter zijn? Ze zag dat dit in Amerika en het Verenigd Koninkrijk aansloeg, maar in Nederland was het behelpen. “Ik dacht: dat moet hier, en in Europa, toch ook op grotere schaal kunnen?”


Na een paar pilots lanceerde ze in oktober 2021 Circle Closet, een platform waar vrouwen terechtkunnen voor gelegenheidskleding. Gillis begon met het inkopen van een collectie, maar al snel werd Circle Closet een marktplaats. “Inkopen en dan verhuren is qua logistiek en operatie...