Van callcentermedewerker en bloemist naar eigenaars van een webshop in droogbloemen, zijden bloemen en planten en vazen. Broer en zus Danny en Carmen de Bruin willen met Lovíy de ‘oubollige sierteeltwereld’ opschudden.

 

Met hun laatste beetje geld stapten broer en zus in 2019 naar de Kamer van Koophandel. Danny de Bruin had een baantje in een callcenter, Carmen runde haar eigen bloemenatelier. Samen hadden ze de wens om online droogbloemen te gaan verkopen.


De webshop die de naam Altijd Speciaal - droogbloemen droeg, ging tijdens Black Friday live. Klanten konden een verassingsboeket pre-orderen. En dát deden ze. Binnen 2 dagen waren er ruim 300 bestellingen, goed voor een omzet van 4.000 euro. “Zoveel geld hadden we tot toen nog nooit gezien”, blikt Danny terug. “We hadden niet veel te makken. Het bleek dat markttiming essentieel is: we waren 1 van de eerste spelers die online droogbloemen verkochten.”


Onder het mom van ‘doorpakken’ groeide het bedrijf in rap tempo. Op de drukste dag had het duo meer dan 600 orders. Carmen: “Het...