​Intelligente winkelhulp tegen app-moeheid

De nieuwe virtuele assistent Assist brengt zijn gebruikers in contact met de dienstverlener waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Dit doet Assist onder het motto ‘het maakt niet uit wie de dienst levert, als het maar goed en snel gebeurt’.

Gebruikers kunnen de virtuele assistent inschakelen door het een bericht te sturen via onder meer Facebook Messenger of per sms. Vervolgens vraagt de dienst waar de gebruiker behoefte aan heeft. In totaal schotelt Assist zijn gebruiker tien opties voor, waaronder het boeken van een reis, het bestellen van een bos bloemen en het laten bezorgen van een maaltijd.

Wanneer de gebruiker de gezochte dienst uitkiest vraagt Assist hem naar meer specifieke details over de dienst die zij willen afnemen. Uiteindelijk komt de dienst zo bij de beste optie voor de gebruiker uit. Het gebruik maken van de dienstverlening wordt definitief op het moment dat de gebruiker zijn betaling afrondt. Dit loopt via de website van Assist.

Er zijn geen fysieke personen betrokken bij het helpen van de gebruiker. De dienst maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmes om de opties voor de gebruikers uiteen te zetten. Assist heeft daarbij bewust gekozen voor contact via bestaande chatdiensten en niet via een eigen app, omdat er daar al genoeg van zijn. “App-vermoeidheid bestaat echt”, aldus medeoprichter Shane Mac.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!