Voetbalshirts zijn voor de grootste fans van de sport zoveel méér dan shirts. De bekendere exemplaren hangen in meerdere kasten, maar hoe zit het met clubs uit Indonesië of Mexico? Mystery United bezorgt de meest uiteenlopende shirts bij klanten in de brievenbus. Een sinterklaasmoment gegarandeerd.

 

Met diploma’s in de journalistiek en communicatie, gevolgd door verschillende marketingfuncties, heeft Stan Hoff geen doorsnee retail-cv. Toch start hij tijdens de coronacrisis met een nieuwe hobby: Mystery United. Hoff ziet een Britse mysteryboxaanbieder van voetbalshirts op social media, en denkt: ‘Dit moet naar de Benelux.’


In januari 2021 gaat de eerste order de deur uit. Al binnen een halfjaar ligt het huis van Hoffs vader bomvol pakketjes. Dat kan niet langer zo. Hoff zegt zijn baan op en huurt een ruimte bij GSM Punt, dat wordt gerund door een goede vriend. Die ruimte is Mystery United overigens alweer ontgroeid: dit voorjaar verhuisde de webshop naar een nieuwe stek in Vriezenveen, met 3 fulltimers en 8 parttimers in dienst.


Als fervent voetballiefhebber weet Stan Hoff hoe...