We leven te schoon en maken onze handen nauwelijks meer vuil. Het resultaat: meer kinderen met eczeem en voedselallergieën én wachtrijen voor ‘Pindapoli’s. Als het aan Jozien Boersma en Laurie Lancee ligt, is dat verleden tijd. Vini Mini went baby’s aan allergenen als pinda’s en noten.

 

Laurie Lancee kreeg de schrik van haar leven toen haar zoontje als baby een enorme allergische reactie kreeg op een klein stukje ei. Viggo had, bleek later, een anafylactische reactie. En hij is niet de enige: Europa telt 20 miljoen mensen met een voedselallergie. Een aantal dat de afgelopen 10 jaar is verdubbeld. Inmiddels heeft 1 op de 4 kinderen in elke schoolklas een voedselallergie.


“We leven met Dettol, zien als kind geen boerderij, douchen te heet en hebben nooit meer onze handen in de klei. Daardoor hebben meer mensen eczeem en een voedselallergie.” Met bezorgde ouders en wachtrijen voor ‘pindapoli’s’ als resultaat. Die voedselallergieën veroorzaken nog een probleem: ze maken de transitie naar een plantaardig voedingssysteem onmogelijk. Plantaardige eiwitbronnen zoals...