Ontstaan vanuit haar eigen kledingkast en uitgegroeid tot een merk met duurzame en kleurrijke jurken. Marble Berriez werd opgericht door Marrika van Beilen om duurzaamheid ook mooi te maken. “Ik wil niet in de protesthoek zitten, maar duurzaamheid juist positief benaderen.”

 

Kleur en elegantie, dat mistte Marrika van Beilen bij duurzame kleding. “Ik keek eens naar mijn eigen kledingkast en zag daar een aantal jurken die ik al 10 jaar had en nog steeds met plezier droeg. Die tijdloze ontwerpen heb ik als inspiratie gebruikt voor mijn eigen collectie.” 
De eerste collectie van het merk Marble Berriez bestaat uit jurken in kleurrijke prints van Tencel, dat gemaakt wordt van pulp uit duurzaam beheerde eucalyptusbossen. Een zijdeachtige stof, duurzamer dan katoen, zo legt Van Beilen uit. “Bij de productie ervan wordt veel minder water gebruikt en geen chemicaliën. Het water dat wordt gebruikt, wordt ook nog eens grotendeels gerecycled.”


De factor ‘duurzaam’ moet in combinatie zijn met aantrekkelijkheid. “Ik ben ook met Marble Berriez begonnen, omdat ik wel steeds meer...