Groen, gezond, vegan de foodtrends? Niks mee te maken, denkt Armin Vahabian, oprichter van Fat Phill’s Diner. Binnen een paar jaar tijd stampt hij in Nederland een moderne burgerketen naar Amerikaans voorbeeld uit de grond. Over 10 jaar wil hij 500 zaken in binnen- en buitenland hebben.

 

Armin Vahabian krijgt food met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hebben een Perzisch restaurant in Amsterdam, waar hij zelf ook enige tijd werkt. Daarnaast ontwikkelt hij samen met een compagnon enkele foodconcepten, maar bouwt die nooit echt verder uit.


Het idee voor Fat Phill’s Diner ontstaat tijdens een reis door de Verenigde Staten. “Daar heb je zulke leuke concepten”, blikt hij terug. “Onder meer de smashburger was toen helemaal hot en happening. In Nederland had je alleen maar de standaard burgerconcepten.”
Vahabian ziet een gat in de markt voor een eigentijdse fastcasualformule, met rijkbelegde burgers als hoofdmoot en gericht op Gen Z. De producten worden dagvers bereid en de menukaart is met bijvoorbeeld bacon-cheese fries en loaded fries anders dan de ‘standaard burgerconcepten’.

...