Een uitvaart regelen brengt emoties met zich mee, is stressvol en: duur. Onnodig duur, vindt Leon Schouten. Met Uitvaartland.nl brengt hij deze traditionele branche naar de onlinewereld. En dat neemt niet iedereen hem in dank af.

 

Leon Schouten heeft jarenlang verschillende vergelijkingssites. Eén daarvan is gericht op uitvaartverzekeringen. Hij merkt dat er veel onwetendheid is op dit vlak. “Niet alleen over de verzekering, maar rond alles wat er bij een uitvaart komt kijken.”


Wie met een overlijden geconfronteerd wordt belt vaak een uitvaartondernemer, die langskomt en het hele rijtje afgaat van alles wat er moet gebeuren. “En na een week krijg je de factuur en denk je: wát?”


Schouten zelf heeft deze ervaring bij het overlijden van zijn opa. Hij kijkt naar de prijzen en vindt bijvoorbeeld dezelfde kist online voor een veel lagere prijs. “Daarop ben ik kritisch geweest richting de uitvaartondernemer. Toen kreeg ik reacties als ‘onze schoorsteen moet ook roken’. Ik dacht: dit is bullshit. Het is eigenlijk oplichterij. Dat moet beter kunnen.” Uitvaartland.nl...