RetailTrends december: Joris Aperghis (WE Fashion), 5 ceo's over 2020 en de FNG-soap

RetailTrends december: Joris Aperghis (WE Fashion), 5 ceo's over 2020 en de FNG-soap

In deze speciale decembereditie van RetailTrends blikken we terug op 2020, een jaar dat de meeste retailers het liefst snel zullen vergeten. Daarom kijken we vooral ook vooruit naar 2021 met een breed scala aan retailers. Van de ceo van de Bijenkorf tot de vakkenvuller in de supermarkt.

Zo deelt Joris Aperghis, ceo van WE Fashion, zijn retaillessen met ons. Ondanks alle ellende is hij niet alleen maar negatief over afgelopen jaar. “Er is veel meer samenwerking gekomen in retailend Nederland tussen bedrijven onderling. McKinsey speelde hierin ook een goede rol: ze organiseerden digitale roundtables met ceo’s. Zij brachten China in kaart, waar de crisis maanden eerder was begonnen. We gingen met verschillende scenario’s werken. Zo konden we uiteindelijk de voorraden goed beheren. We zitten redelijk goed op schema.” 

“Ik denk dat ik een hartstikke leuke man ben.” Is getekend, Michiel Witteveen op de vraag van journalist Frénk van der Linden op de vraag waarom zijn vrouw van hem houdt. Jarenlang opereert hij in stilte, maar de afgelopen twee jaar groeit hij tegen wil en dank uit tot de meestbesproken man op de Nederlandse retailvelden: Michiel Witteveen. Een profiel van een nuchtere, benaderbare ondernemer die geen twijfel kent. Althans, die dat niet laat blijken.

Vijf topretailers vertellen RetailTrends over het moment waarop ze zich realiseerden dat de wereld op zijn kop stond én hoe ze daarin – met vallen en opstaan – hun weg vinden. We spreken met Giovanni Colauto (de Bijenkorf), Misja Vroom (Domino's), Frans Hartong (Intergamma), Bart van den Nieuwenhof (Hans Anders) en Kevin Tulip (Primark).

De impact van de coronacrisis op de winkelgebieden in ons land is groot, dat is geen geheim. Hoe gaan retailers daarmee om, welke kansen zijn er en hoe pakken ze die? In deze virtuele rondetafelsessie gaat Marcel ten Holte in gesprek vier experts uit het veld. Aan tafel: Jan Peters (Score), Samir Saberi (Wam Denim), Gert-Jan Slob (Locatus) en Marcel Herben (Amsterdam The Style Outlets).

Drie Vlaamse ingenieurs wilden de fashionwereld veroveren. Met FNG. De afgelopen jaren liep de schuldenberg op tot 734 miljoen euro. En daar kwam de coronacrisis nog eens bovenop. Dat kon niet goed gaan. En dat ging het ook niet. Afgelopen zomer viel het doek voor FNG. Een overzicht.

Een winkel openen in coronatijd, ga er maar aan staan. Terwijl de consument de binnenstad veel minder opzoekt dan voorheen wagen De Koopman, Elements of Freedom en Denticien toch de sprong. 

Wat brengt retailjaar 2021 ons? Met drie experts kijken we vooruit. Heleen Mes is expert op het gebied van employee experience en gaat in op de situatie op de werkvloer. De Britse trendwatcher Cate Trotter ziet verschillende lichtpuntjes voor de fysieke retail. En futurist Christian Kromme neemt ons mee in de nieuwste ontwikkeling op het gebied van technologie en innovatie.

Dringende klanten bij het schap met wc-papier, afrekenen vanachter een spatscherm, blikken soep die niet aan te slepen zijn, winkelwagentjes ontsmetten: misschien is de supermarktbranche wel de retailsector waarin de coronacrisis de dagelijkse gang van zaken het eerst en het meest ontregelde. Samen met duizenden anderen hielden deze vakkenvullers de schappen vol en de hamsterende consument kalm.

In veel opzichten laten we dit jaar het liefst zo snel mogelijk achter ons. Gelukkig zijn er altijd storedesignpareltjes uit binnen- en buitenland die we je niet mogen onthouden. Spoiler: onze eigen hoofdstad blijkt een prima podium voor opvallende concepten.  

En verder in het decembernummer: de hoogtepunten van onze events op een rij, retailjaar 2020 in cijfers, de best beluisterde RetailTrends-podcast- en webinar en bijdragen van onze columnisten Hans Verstraaten en Rupert Parker Brady.

De nieuwste editie van RetailTrends is hier digitaal te lezen. Ben jij ook member van RetailTrends? Je ontvangt dan iedere maand het printmagazine van RetailTrends, plus:

  • Toegang tot de digitale editie van het magazine

  • 10 extra gebruikersaccounts voor je collega’s

  • Korting op een aantal RetailTrends-events

  • Onbeperkt toegang tot RetailTrends.nl

  • Iedere dag het laatste nieuws in je mailbox

  • Toegang tot het volledige archief

  • De mogelijkheid je persoonlijke nieuwspagina samen te stellen

Nog geen member? Klik hier voor meer informatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in